Aan de slag met voedseleducatie in het nieuwe schooljaar 20/21

Goed voor jezelf zorgen, voor de ander en voor je omgeving; dat komt allemaal samen in leren over voeding en voedsel. Voedseleducatie verbindt gezondheidseducatie en natuur- en milieueducatie (NME) met elkaar. Het onderwerp biedt een rijke leeromgeving, waarin kinderen kennis en vaardigheden verwerven en waarden ontwikkelen die ze al snel zelf kunnen toepassen. Gezonde en duurzame voeding gaat over smaak, gezondheid, voedselproductie, bewust kiezen en voedselbereiding. 

Menukaart Voedseleducatie West-Friesland 2020/2021

In West-Friesland is een breed aanbod aan ervaringsgerichte activiteiten over voeding en voedsel: zoals moestuinieren op locatie of op het schoolplein, kooklessen, een gastles over gezonde voeding of een boerderijbezoek. Al het aanbod is met directe links gebundeld in de Menukaart Voedseleducatie West-Friesland. De nieuwe versie van de Menukaart kunt u nu downloaden.

Naast de Menukaart is er ook een overzicht van het aanbod van lesprogramma’s en activiteiten over voedsel in West-Friesland gerangschikt per onderwerp.

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten

Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs komend schooljaar weer subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Met deze tegemoetkoming in de kosten wil het programma Jong Leren Eten (JLE) scholen en kinderopvang stimuleren om kinderen en jongeren in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voeding.

Ronde 3 van de subsidieregeling, voor schooljaar 2020/21, opent op 1 september 2020. Lees meer over de subsidieregeling en schrijf je in! – www.jonglereneten.nl/subsidie-jong-leren-eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *