Boerderijeducatie Hollands Noorden

WAT IS BOERDERIJEDUCATIE? Boerderijeducatie betekent beleven, leren en ontdekken waar ons voedsel vandaan komt. Een praktijkles op een boerderij voegt veel toe aan de theorieles op school en laat leerlingen meer zien en ervaren. Kijk ook op: www.boerderijeducatieHN.nl. Lees hier meer over boerderijeducatie.

Met ingang van dit schooljaar is er in de regio Hollands Noorden (de kop van Noord-Holland boven de lijn Hoorn-Alkmaar en exclusief Texel) een samenwerkingsverband boerderijeducatie. De betrokken educatieboeren ontvangen schoolklassen met veel plezier en enthousiasme in hun bedrijf. Een bezoek aan een boerenbedrijf in de buurt geeft leerlingen een heerlijk dagje uit waar ze veel van leren.

Educatieboeren Hollands Noorden

Een les boeken

Stuur een mail naar ellie@natuur-el.nl om een bezoek aan een educatieboerderij aan te vragen. Er kunnen maximaal 35 leerlingen (exclusief begeleiding) deelnemen aan het boerderijbezoek. Voorafgaand aan het bezoek bespreek je met de boer (telefonisch of per e-mail) welke invalshoek je wenst en welke onderwerpen voor jouw leerlingen belangrijk zijn of het beste aansluiten bij jouw lesprogramma.