Moestuinieren draagt bij aan een positieve houding van kinderen tegenover gezond voedsel. Het zelfgekweekte worteltje en radijsje wil je natuurlijk ook wel eens proeven! Tuinieren doe je met hoofd, hart en handen. Een geweldige belevenis voor de hele klas om het hele proces van zaaien tot oogsten tot een smakelijk einde te brengen!
Natuur-el biedt ondersteuning en begeleiding bij het moestuinieren op het schoolplein. Ze denkt mee over de inrichting van de tuin of de moestuinbakken en stelt een teeltplan op voor de groepen die gaan moestuinieren. In het teeltplan staat welk gewas, wanneer gezaaid gaat worden en op welke plek in de tuin. Daarbij wordt goed rekening gehouden met de planning van de schoolvakanties, zodat een oogstmoment niet midden in de vakantie valt. Tevens kan ze de groepen begeleiden bij het hele proces van zaaien en planten tot en met de oogst en de verwerking van de oogst.
Tijdens het moestuinieren leren de leerlingen hoe een plant groeit en welke omstandigheden een plant nodig heeft om te kiemen en uit te groeien. Ze leren wat de functie is van de verschillende onderdelen van een plant en hoe een plant aan voedsel komt. Ze leren ook dat het verzorgen van de planten tijd en aandacht vergt, zoals bijvoorbeeld regelmatig water geven. Aan de orde komt ook het belang van gezond eten voor een gezond leven. En natuurlijk gaan de leerlingen ook proeven en ervaren hoe hun eigen geteelde groenten smaken.
Neem contact op met Natuur-el wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden van moestuinieren op het schoolplein.